Kombucha

Grönt Levande Kimchi

Uppskattar du som många andra smakrik och nyttig kombucha? Då gör du rätt i att ta en titt på vårt sortiment här på Grönt Levande! Kombucha är en både hälsosam och uppfriskande dryck med en lång historia som sträcker sig över flera århundraden. Ursprungligen kommer kombucha från Östasien, drycken har sedan dess blivit populär över hela världen som en naturlig och enligt vissa studier en potentiellt probiotisk dryck.

Hur tillverkas kombucha?

Kombucha framställs genom en fermenteringsprocess med te, socker och en symbiotisk kultur av bakterier och jäst, även känd som en SCOBY (Symbiotic Culture Of Bacteria and Yeast). Under processen bryts socker ner av jäst och bakterier till olika syror och en mängd nyttiga ämnen. Detta skapar den karakteristiska smaken och bubbligheten hos kombucha som många uppskattar. De goda bakterierna som uppstår under fermenteringen kan vara fördelaktiga för maghälsan och matsmältningen. Dessutom innehåller kombucha antioxidanter och en rad vitaminer, inklusive B-vitaminer och C-vitamin. Denna kombination av näringsämnen har gett drycken rykte om sig att främja en sund tarmflora och immunsystem.

Kombucha finns i många smaker

Kombucha finns i olika smaker beroende på de ingredienser och tillsatser som används under fermenteringen. Från frukt och örter till kryddor och andra smaker – variationen är nästan oändlig! Populära smaker inkluderar bland annat hallon, ingefära, blåbär och lavendel. Många människor tycker om kombucha inte bara för dess potentiella hälsofördelar utan också för dess förfriskande smak. Eftersom kombucha dessutom är naturligt kolsyrad har den blivit ett populärt alternativ till andra sockersötade läskedrycker för den som vill minska sitt sockerintag. Det låga kaloriinnehållet och mångsidiga smaken gör vår kombucha till ett gott och naturligt val för dem som söker en balans mellan smak och hälsa.

Handla Kombucha i vår butik