Kurser
Digitalkurs i fermentering av grönsaker
Nu erbjuder vi möjligheten att gå en digital kurs hos oss.
På utsatta datum Klockan 19:00-21:00 erbjuder vi en digital kurs i att fermentera grönsaker, inte bara nyttig och gott utan också väldigt användbart för att kunna ta hand om grönsaker och förlänga deras hållbarhet. Fermentering (även kallat mjölksyrning) är en av de allra äldsta inläggningsmetoderna mänskligheten har använt. I den digitala kursen håller ni själva med grönsakerna ni vill fermentera och vi visar hur man går till väga samtidigt.
Det ni behöver ha hemma för att kunna genomföra kursen är en skärbräda, en vass kniv, ett rivjärn, en glasburk på 1,8-2l med snäpplock och gummiringstätning, de grönsaker ni vill fermentera, en kastrull, djup plåt eller bunke i rostfritt stål på minst 4 liter med platt botten och en dator, platta eller telefon. vi använder oss av brave talk som är en internetbaserad mötesplattform så du behöver inte ha något för installerat enbart klicka på länken vi skickat när kursen ska start
Kursen kostar 399 kr och håller på 1,5 till 2 timmar
Klicka här för datum och anmälan
Kvällskurs i fermentering
Under kvällen får du lära dig grunderna i att mjölksyra dina egna grönsaker. Vi börjar kursen med att äta en vegetarisk rätt, samtidigt har vi en teoretisk föreläsning. Resten av kvällen arbetar vi praktiskt med att mjölksyra grönsaker.
Klicka här för datum och anmälan
I priset ingår:
Grönsaker
Burk på 1.8 liter
Vegetarisk mat
Informationshäfte
Pris: 999 kronor
vill ni ha kvällskurs på något speciellt datum hör av er så ser vi vad vi kan göra
För att kursen ska bli av krävs det att minst två personer är anmälda, maxantal per kurs är åtta personer. Informationsmail skickas ut när minsta antal personer är anmälda, eller några dagar innan kursstart. Anmälan måste göras senast en vecka innan önskat kurstillfälle. Anmälan är bindande.
grontlevande@gmail.com
Dagskurs i fermentering
Under en heldag får du lära dig grunderna till att mjölksyra egna grönsaker, starta och tillverka mjölk- och vattenkefir och surdeg.
Klicka här för datum och anmälan
Vi börjar dagen 10.00 med fika och teoretisk föreläsning.
Klockan 11.00 är det dags för kefirtillverkning, då startar vi även vår surdeg. Vid 13.00 äter vi en lunch tillsammans och har fri tid att diskutera.
13.30 fortsätter vi sedan dagen med att mjölksyra grönsaker. 16.00 avslutar vi dagen.
I priset ingår:
Aktiva vatten- och mjölkkefirgryn
Din egenstartade surdeg
Grönsaker
Burk på 1.8 liter
Fika (surdegsbröd & te/kaffe)
Vegetarisk lunch
Informationshäfte.
Pris: 1899 kr/person
vi kommer fylla på med mer kurser framöver och vill ni ha dagskurs på något annat datum hör av er så ser vi vad vi kan göra
För att kursen ska bli av krävs det att minst två personer är anmälda, maxantal per kurs är åtta personer. Informationsmail skickas ut när minsta antal personer är anmälda, eller några dagar innan kursdatum. Anmälan måste göras senast en vecka innan önskat kurstillfälle. Anmälan är bindande.
-
Presentkort Digitalkurs i fermentering av grönsakerkr399.00
-
Presentkort Kvällskurs i fermenteringkr999.00
-
Presentkort Dagskurs i fermenteringkr1,899.00
Kurs eller Föreläsning på annan plats.
Finns det intresse av kurser eller föreläsningar på annan plats eller i en annan stad går det att fixa.
För att jag ska kunna hålla en kurs på annan plats behövs det att man fixar med en lokal och med kursdeltagare som vill vara med.
Kurskostnad:
Dagskurs: 20.000 kr.
Kvällskurs: 12.000 kr (max 15 mil från Västerås)
Tveka inte att höra av er, jag föreläser och håller kurser för företag, grupper, och människor i största allmänhet.
Är ni en grupp kompisar, kollegor eller liknande som vill gå någon av kurserna här på plats men inte kan de datum som står här,
kontakta oss så hittar vi ett datum som funkar.