Kurser

Digitalkurs i fermentering av grönsaker

Nu erbjuder vi möjligheten att gå en digital kurs hos oss.

Varje tisdag, samt söndagar ojämn vecka, kl 19:00-21:00 erbjuder vi en digital kurs i att fermentera grönsaker, inte bara nyttig och gott utan också väldigt användbart för att kunna ta hand om grönsaker och förlänga deras hållbarhet.

Fermentering (även kallat mjölksyrning) är en av de allra äldsta inläggningsmetoderna mänskligheten har använt. I den digitala kursen håller ni själva med grönsakerna ni vill fermentera och vi visar hur man går till väga samtidigt.

Det ni behöver ha hemma för att kunna genomföra kursen är en skärbräda, en vass kniv, ett rivjärn, en glasburk på 1,8-2l med snäpplock och gummiringstätning, de grönsaker ni vill fermentera, en kastrull, djup plåt eller bunke i rostfritt stål på minst 4 liter med platt botten och en dator, platta eller telefon med zoom på.

Kursen kostar 250 kr och håller på 1,5 till 2 timmar

Anmälan kommer upp senare under våren när vi kan hålla kurser igen

Kvällskurs i fermentering

 Under kvällen får du lära dig grunderna i att mjölksyra dina egna grönsaker. Vi börjar kursen med att äta en vegetarisk rätt, samtidigt har vi en teoretisk föreläsning. Resten av kvällen arbetar vi praktiskt med att mjölksyra grönsaker.

Datum kommer

I priset ingår:
Grönsaker
Burk på 1.8 liter
Vegetarisk mat
Informationshäfte

Pris: 899 kronor

Just nu kan vi inte hålla kurser då vår lokal är för kall. Anmälan kommer upp senare under våren när vi kan hålla kurser igen.

vill ni ha kvällskurs på något speciellt datum hör av er så ser vi vad vi kan göra

För att kursen ska bli av krävs det att minst fyra personer är anmälda, maxantal per kurs är åtta personer. Informationsmail skickas ut när minsta antal personer är anmälda, eller några dagar innan kursstart. Anmälan måste göras senast en vecka innan önskat kurstillfälle. Anmälan är bindande. 

grontlevande@gmail.com

Dagskurs i fermentering

Under en heldag får du lära dig grunderna till att mjölksyra egna grönsaker, starta och tillverka mjölk- och vattenkefir och surdeg.


Just nu finns ett datum för dagskurs: 22 oktober.

Vi börjar dagen 10.00 med fika och teoretisk föreläsning.
Klockan 11.00 är det dags för kefirtillverkning, då startar vi även vår surdeg. Vid 13.00 äter vi en lunch tillsammans och har fri tid att diskutera.
13.30 fortsätter vi sedan dagen med att mjölksyra grönsaker. 16.00 avslutar vi dagen.

I priset ingår:
Aktiva vatten- och mjölkkefirgryn
Din egenstartade surdeg
Grönsaker
Burk på 1.8 liter
Fika (surdegsbröd & te/kaffe)
Vegetarisk lunch
Informationshäfte.

Pris: 1599 kr/person

Just nu kan vi inte hålla kurser då vår lokal är för kall. Anmälan kommer upp senare under våren när vi kan hålla kurser igen.

vi kommer fylla på med mer kurser framöver och vill ni ha dagskurs på något annat datum hör av er så ser vi vad vi kan göra

För att kursen ska bli av krävs det att minst tre personer är anmälda, maxantal per kurs är åtta personer. Informationsmail skickas ut när minsta antal personer är anmälda, eller några dagar innan kursdatum. Anmälan måste göras senast en vecka innan önskat kurstillfälle. Anmälan är bindande.

Kurs eller Föreläsning på annan plats.

Finns det intresse av kurser eller föreläsningar på annan plats eller i en annan stad går det att fixa.
För att jag ska kunna hålla en kurs på annan plats behövs det att man fixar med en lokal och med kursdeltagare som vill vara med.

Kurskostnad:
Dagskurs: 20.000 kr.
Kvällskurs: 12.000 kr (max 15 mil från Västerås)

Tveka inte att höra av er, jag föreläser och håller kurser för företag, grupper, och människor i största allmänhet.

Är ni en grupp kompisar, kollegor eller liknande som vill gå någon av kurserna här på plats men inte kan de datum som står här,
kontakta oss så hittar vi ett datum som funkar.