Kurser

Digitalkurs i fermentering av grönsaker

Nu erbjuder vi möjligheten att gå en digital kurs hos oss.

Varje måndag kl 18:00-20:00 erbjuder vi kurs i att fermentera grönsaker, inte bara nyttig och gott utan också en väldigt användbart för att kunna ta hand om grönsaker och förlänga deras hållbarhet med minst 1 år och för det mesta många år fler än så.

Fermentering (även kallat mjölksyrning) är en av de allra äldsta inläggningsmetoderna mänskligheten har använt. I den digitala kursen håller ni själva med det grönsaker ni vill fermentera och vi visar hur man går till väga samtidigt och berättare mer om tips och trix jag har lärt mig genom åren när jag har mjölksyrat grösaker

Det ni behöver ha hemma för att kunna genomföra kursen är en skärbräda, en vass kniv, ett rivjärn, en glasburk på 1,8-2l med snäpplock och gummiringstätning, de grönsaker ni vill fermentera, en kastrull, djup plåt eller bunke i rostfritt stål på minst 4 liter med platt botten och en dator, platta eller telefon med zoom på.

Kursen kostar 250 kr och håller på 1,5 till 2 timmar

anmäl dig här

Kurser i mjölk- och vattenkefirens spännande värld

Varannan vecka erbjuder vi även en kurs i tillverkning av vattenkefir där vi har en genomgång av hur man tillverkar vattenkefir, hur man kan lösa eventuella problem under tillverkningen och vad man kan använda vattenkefiren till förutom att dricka. Vi berättar hur man kan använda kefir för att starta mjölksyrning av grönsaker, hur man snabbt och enkelt kan tillverka sin egen surdeg med hjälp av vattenkefir och mycket annat. I slutet har vi en frågestund.

Varannan vecka erbjuder vi även kurs i tillverkning av mjölkkefir där vi öppnar dörren till mjölkkefirens stora och fantastiska värld. Bland annat går vi igenom hur man tillverkar mjölkkefir och hur man kan lösa eventuella problem som uppstår på vägen. Vi kommer också visa er hur man kan använda mjölkkefiren på olika sätt i bland annat smoothies och vid tillverkning en av färskost. Ni kommer även lära er en hel del annat om mjölkkefir. I slutet har vi en frågestund.

Det du behöver ha hemma för att kunna vara med på kursen är 2 burkar på ca 1,5-2 liter, en plastbunke, en rostfri sil eller en plastsil, en sked, mjölk om det är mjölkkefir och socker och vatten om det är vattenkefir.

Kurserna kostar 200 kr st och håller på i minst 1-1,5 timmar

Kvällskurs i fermentering

 Under kvällen får du lära dig grunderna i att mjölksyra dina egna grönsaker. Vi börjar kursen med att äta en vegetarisk rätt, samtidigt har vi en teoretisk föreläsning. Resten av kvällen arbetar vi praktiskt med att mjölksyra grönsaker.

I priset ingår:
Grönsaker
Burk på 1.8 liter
Vegetarisk mat
Informationshäfte

Pris: 899 kronor

anmäl dig här

vill ni ha kvällskurs på något speciellt datum hör av er så ser vi vad vi kan göra

För att kursen ska bli av krävs det att minst fyra personer är anmälda, maxantal per kurs är åtta personer. Informationsmail skickas ut när minsta antal personer är anmälda, eller några dagar innan kursstart. Anmälan måste göras senast en vecka innan önskat kurstillfälle. Anmälan är bindande. 

grontlevande@gmail.com

Dagskurs i fermentering

Under en heldag får du lära dig grunderna till att mjölksyra egna grönsaker, starta och tillverka mjölk- och vattenkefir och surdeg.

Vi börjar dagen 10.00 med fika och teoretisk föreläsning.
Klockan 11.00 är det dags för kefirtillverkning, då startar vi även vår surdeg. Vid 13.00 äter vi en lunch tillsammans och har fri tid att diskutera.
13.30 fortsätter vi sedan dagen med att mjölksyra grönsaker. 16.00 avslutar vi dagen.

I priset ingår:
Aktiva vatten- och mjölkkefirgryn
Din egenstartade surdeg
Grönsaker
Burk på 1.8 liter
Fika (surdegsbröd & te/kaffe)
Vegetarisk lunch
Informationshäfte.

Pris: 1599 kr/person

anmäl dig här

vi kommer fylla på med mer kurser framöver och vill ni ha dagskurs på något annat datum hör av er så ser vi vad vi kan göra

För att kursen ska bli av krävs det att minst tre personer är anmälda, maxantal per kurs är åtta personer. Informationsmail skickas ut när minsta antal personer är anmälda, eller några dagar innan kursdatum. Anmälan måste göras senast en vecka innan önskat kurstillfälle. Anmälan är bindande.

Kurs eller Föreläsning på annan plats.

Finns det intresse av kurser eller föreläsningar på annan plats eller i en annan stad går det att fixa.
För att jag ska kunna hålla en kurs på annan plats behövs det att man fixar med en lokal och med kursdeltagare som vill vara med.

Kurskostnad:
Dagskurs: 20.000 kr.
Kvällskurs: 12.000 kr (max 15 mil från Västerås)

Tveka inte att höra av er, jag föreläser och håller kurser för företag, grupper, och människor i största allmänhet.

Är ni en grupp kompisar, kollegor eller liknande som vill gå någon av kurserna här på plats men inte kan de datum som står här,
kontakta oss så hittar vi ett datum som funkar.