Kimchi

Grönt Levande Kimchi

är en traditionell koreansk surkål. Vår Kimchi är vegansk då vi inte använder fisksås utan vattenkefir för att starta fermenteringen. Väldigt god med lagom hetta och fin smak.

Kimchi och potentiella fördelar

Kimchi innehåller mjölksyrabakterier som kan förbättra ditt immunförsvar och verka mot inflammationer genom att stärka tarmfloran. Dessutom innehåller Kimchi mycket fiber och vitaminer som är positiva för tarmarnas funktion. Nu finns det även studier som visar till att kimchi eventuellt kan sakta ner åldrande. Men det behöver forskas mer för att kunna veta säkert.

Kimchi näringsinnehåll

Kimchi är en förhållandevis kalorisnål rätt som innehåller mycket kostfiber. 80% av det rekommenderade dagsintaget av vitamin C och karoten kommer från endast en portion av Kimchi. Rätten är också rik på vitamin A, tiamin, riboflavin, kalcium, järn och mjölksyrabakterier.

Lite historia om Kimchi

Kimchi är en fermenterad koreansk rätt som oftast görs på kinakål. Det är inte bara en traditionell koreansk rätt utan även landets nationalrätt! Rätten har en mycket gammal historia och de första referenserna till kimchi finns i 3000 år gamla texter. En tidig typ av kimchi gjordes på köttbuljong och kål. När chilin sen kom till landet under 1500-talet började även den introduceras till den klassiska varianten. Idag kan rätten se ut på många olika sätt, men alla varianter av kimchi har gemensamt att den äts lika ofta för sin goda smak som för sina hälsofördelar.